domingo, 12 de julio de 2015

Vida Senegalesa

Avui 12 de juliol és el quart dia d'aquest viatge i d'aquest experiència fins ara fantàstica. És diumenge, dia de missa i, per tant, de festa. L' entrada de Nottre Dame, la nostra comunitat, és plena de bancs i una taula al centre per a fer la cerimònia. Els senegalesos s'arreglen amb els seus millors vestits i tratges ja que l'ocasió ho mereix. Nosaltres també ens arreglem. Ens alegra participar-hi. Ens fa il•lusió viure aquesta festa amb ells, tot compartint així la seva cultura i creences.




Després de la missa arriba la festa. Treuen menjar, begudes, música, guitarres, tambors... i la gent es reuneix per parlar i també per ballar.  La festa comença just acabada la cerimònia, a les 10:30h, i dura ben bé tot el dia! És maca aquesta manera que tenen les famílies de posar-se al dia i no perdre el contacte.





Estem molt contents. Des que hem arribat ens han tractat com a un més de la família, com a germans. Són molt hospitalaris. Estic segura que quan marxem cap a Barcelona mantindrem el contacte ja que seran d'aquests amics autèntics que perduren tota la vida.

Pel que fa a la resta, els únics enemics que hem fet són la calor, la humitat i els mosquits. Ens costa adaptar-nos-hi però, com tot, amb el temps ho acabarem aconseguint! Ah, i el menjar boníssim! Molt arròs, carns amb salses (de vegades, molt picants) i mango de postres. No ens podem queixar.
I, per avui, això és tot, que la festa post-misa continua! Anirem informant dels propers dies, en concret, de demà dilluns, que comencem la formació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario