sábado, 11 de julio de 2015

Primers dies

Aquests primers dies els estem aprofitant per conèixer Dakar amb els nostres nous companys de l’escola Pia, la comunitat on ens trobem. Tots ens han acollit de la millor manera. En especial el Fiacre, l’Élisé, el Jean-Luc i el Bruno que ahir ens van portar a una platja situada davant de l’île de Ngor.
Vam decidir banyar-nos. L’aigua estava boníssima! Més tard van venir un parell de músics amb instruments típics del país. Ens van ensenyar a tocar-los i també ens van ensenyar les seves danses típiques. Vam quedar-nos fins a veure pondre’s el sol.








Després de sopar, els nostres nous companys ens van portar a prendre unes cerveses a un bar d’aquí. Vam estar ballant tots conjuntament tant cançons d’aquí com algunes que vam proposar nosaltres, ens ho vam passar d’allò més bé.



Ja avui hem anat a una illa a prop de Dakar, l’île de Gorée. Hem agafat un vaixell pel matí i un cop allà hem fet una volta per la illa. Ens han explicat que en aquesta illa, antigament, era on portaven els esclaus negres per a ser transportats a Amèrica. Avui en dia, és una illa molt turística i també de residència.


     


viernes, 10 de julio de 2015

Ja som aquí, ja hem arribat!

A les 3 del matí per fi estavem a Dakar tots junts! Jo, la Laura, vaig haver d'agafar un vol una hora més tard perque resulta que el d'abans estava complet! Van ser moments d'impotència i rabia, però un cop vaig trepitjar el terra de Dakar se'm van pasar tots els mals, l'amabilitat de la gent i els somriures del nens d'aquí no té preu!

Avui toca situar-nos! Us presento el llit-mosquitera:

                                     

Ara però, estem acabant de preparar tota la documentació i material per a la formació que començarem dilluns.

                                        

jueves, 9 de julio de 2015

Viatge

Ja ha arribat el dia!


 




Aquí estem els quatre a punt per marxar a Senegal. Primer ens esperen dues hores de vol fins a Casablanca, allà haurem de fer escala i, desprès, dues hores més fins a Dakar.

Aquí segueix la nostra aventura com a enginyers i aquí comença la nostra aventura com a cooperants. SOM-HI!


miércoles, 8 de julio de 2015

Tot a punt

Documentació:

  • Passaport
  • Tarjeta de vacunes
  • Billets
  • Assegurança
  • ...
Farmaciola:
  • Malarone
  • Repelent de mosquits
  • Antihistamínics
  • Ibuprofé
  • ...
Sembla que no ens deixem res!

Durant aquests darrers dies hem suat la gota gorda preparant-ho tot perque, un cop a Senegal, poguem fer el màxim de feina. En concret la Clara i la Irene que porten aquestes dues últimes setmanes enllestint-ho tot.

Demà comença l'aventura. Tenim moltes ganes de viure per fi l'experiència que portem preparant des del febrer. Esperem que la nostra estança a Senegal sigui molt útil, tant pels habitants d'allà com per a nosaltres quatre.

domingo, 5 de julio de 2015

El projecte

Benvinguts!

Som la Laura, la Irene, el Dani i la Clara, quatre estudiants de tercer/quart d'enginyeria (telecos i industrials) a punt de viure una gran experiència, creiem que molt enriquidora. Un viatge a Senegal per dur a terme un projecte de cooperació relacionat amb les telecomunicacions a diverses escoles del país. Marxem aquest dijous 9 de Juliol i ara mateix estem acabant els últims preparatius. En tenim moltes ganes!


Els quatre que viatgem formem part d' AUCOOP, Associació d'Universitaris per a la Cooperació, i el nostre objectiu és contribuir en l'àmbit tecnològic amb països en vies de desenvolupament.

El projecte el va proposar FES (Fundació Educació Solidària), una fundació que promou i dóna suport a accions educatives en àrees necessitades per tal de millorar les condicions de vida dels seus habitants. Es van posar en contacte amb la nostra associació i ens va agradar molt la iniciativa. 

El projecte consta de 3 parts:

- Ampliar la xarxa wifi de tres escoles de Senegal situades a poblacions diferents: Dakar, Oussouye i Sokone.
- Implementar un moodle
- Formar el professorat per a mantenir la infraestructura wifi i per a saber utilitzar el moodle