sábado, 18 de julio de 2015

Dia de treball a Sam Sam

Avui estem una mica tristos perquè un dels amics que hem fet aquí, l'Elisé, ha marxat a Barcelona a rebre un curs i tornarà la nit del 12 d'agost, just quan nosaltres tornem cap a casa! Se'ns farà molt estrany no veure'l per la maison i que no ens pregunti sempre què tal va tot o si el volem acompanyar a la platja. El trobarem a faltar!


Pel que fa al dia, avui ha estat molt productiu. Ja de bon matí ens hem llevat amb molta energia i hem aprofitat que tenim tot l'equip recuperat i complet per dedicar-nos a rentar tota la roba bruta. Una feinada!


Cap a les 10 del matí hora local hem arribat a l'escola, tots ben preparats i emocionats per començar la feina!

El primer que hem fet ha estat revisar tot el material del que disposen i les instal·lacions actuals de l'escola. Una cosa podem dir ben segurs, i és que no sabem com pot aguantar la xarxa que tenen! Hem vist des de cables penjant d'un edifici a l'altre fins a nusos de cablejat d'internet i corrent barrejats de forma caòtica. Quin drama!




A banda de tot això hem tingut un petit contratemps respecte a aquesta escola. Quan l'Aris, l'informàtic, ens va posar en situació a la formació, ens va comentar que tota l'escola estava alimentada per cable amb el router instal·lat a la comunitat d'escolapis de Sam Sam. Això vol dir que en tota l'escola no hi havia wifi i l'Internet per cable era molt limitat. Per això, vam decidir comprar un mòdem a part únicament per l'escola que situaríem a la sala d'informàtica, però a la nostra arribada avui encara no estava llest!

Per aquesta raó, ens hem dedicat a deixar la instal·lació preparada per tornar quan el problema del router ja estigui resolt.

Primer de tot hem decidit on posarem els Punts d'accès per abastir tota l'escola d'Internet, a la sala d'Administració i a la Biblioteca, cada aula a un edifici diferent. Tot seguit, hem tallat el cable necessari per penjar-los i els hem configurat amb el router actual per aprendre a fer-ho tant nosaltres com l'Aris.



Donat que depenem de la instal·lació del router, hem decidit que quan tornem més endavant podrem crear també un servidor a l'escola i fer la implementació del Moodle. 

Així hem pogut aprofitar després per fer una millora en la xarxa d'Internet del Centre de Dones, situat just al costat de l'escola, afegint un punt d'accès en una de les seves aules. Aquest centre és el més maco i ben cuidat que hem vist fins ara a Senegal!

A la fotografia següent, la Clara senyalant amb un guix on s'haurà de foradar la paret per passar el cable Ethernet que es conectarà al punt d'accès.



Després d'aquest dia de feina hem tornat a casa amb moltes ganes de descansar i dormir hores i hores. Bona nit!

PD: En principi dimarts anirem a l'escola de Sokone per fer l'ampliació Wifi d'allà. Ja seguirem informant!

Sama Jaritu Senegal

No hay comentarios:

Publicar un comentario