domingo, 26 de julio de 2015

Despedint Sokone

Avui dia 24/07/15 ens hem llevat força cansats però amb ganes de seguir treballant i enllestir la feina a l'escola de Sokone. Un cop esmorzats ens hem dirigit cap allà on hem acabat la instal•lació del switch i comprovat que tot funcionés correctament. Fet! El que tocava després era fer la configuració dels accés points però...hem tingut certs problemes. Primer de tot, l'informàtic de l'escola no estava gaire disposat a treballar, cosa que ens ha desanimat una mica; no estava obert a gaires canvis i no entenia que nosaltres som allà amb la voluntat d'ajudar. A més a més, s'havia oblidat de pagar la quota d'internet d'aquest mes i, per tant, a l'escola no n'hi havia. Per tot això, sense internet no hem pogut fer la configuració cosa que ens ha molestat força. L'informàtic no s'ha ni presentat a l'escola. Davant d'aquesta situació, hem parlat amb el nostre responsable i, com que tota la infraestructura si que estava acabada i l'únic que faltava era fer la configuració, ens ha assegurat que ell s'asseguraria que l'informàtic la realitzés quan tornessin a tenir internet.

A la tarda, per intentar salvar la situació, un dels pares de la comunitat ens ha animat a visitar la granja escola de les escoles pies. Un terreny de mes de 25ha , preciós i amb diferents cultius. Construït amb l'objectiu de formar als joves agricultors per tal de que tot el que aprenguin ho puguin fer servir per tirar endavant el país. El Gilbert, qui ens ha acompanyat, ens ha fet una explicació de cadascuna de les etapes que requereixen els cultius. Ha estat una tarda productiva i, per acabar, ens ha portat a veure la posta del sol a Fadidi, un alberg de bastant nivell, amb vistes al mar i força diferent a la resta de Sokone.






Ara, ja sopats, ens han demanat d'arreclar el router de la comunitat. Ens hi posarem i anirem a dormir tant aviat com poguem, que demà toca llevar-se a les 4 del matí per tal de marxar a les 5 cap a Oussouye, pròxima i darrera escola del nostre programa. Ja ens hem mentalitzat que el viatge serà de forces hores, per tant, arribarem cap al tard. Quan estiguem instal•lats seguirem informant!

No hay comentarios:

Publicar un comentario