domingo, 26 de julio de 2015

Viatge a Oussouye

Quin dia més esgotador!

Avui 25 de Juliol ens hem llevat a les 4.00h del matí per viatjar a Oussouye. Ja ha començat malament el dia quan hem vist que no hi havia aigua a la dutxa i ens hem hagut de dutxar amb cubells d'aigua. Més tard, mentre fèiem la maleta, s'ha anat el llum de la comunitat i ha començat a ploure!
Després de tot el show hem aconseguit arribar al cotxe xops i, molt molt cansats, hem començat el viatge a les 5.30h.

Durant les 3h que hem trigat en arribar a la frontera amb Gambia, la Laura, el Dani i la Irene hem anat al centre del 7place i hem dormit per recuperar hores de son. Mentrestant, la Clara, asseguda darrere, no ha pogut dormir ni un segon dels bots que feia el cotxe i s'ha marejat, pobreta!


Hi ha una cosa que encara no entenem malgrat les hores de carretera que ja portem fetes. Perquè tot i haver carretera asfaltada els cotxes van pel terra ple de forats? Hem decidit que el pròxim cop que vinguem aquí els ensenyarem a conduir per asfalt.

Com a anècdota, durant aquest primer trajecte, cap a les dues hores i mitja, el Dani s'ha adonat de que havia vessat una de les 4 llets que haviem portat pel viatge. Resulta que després d'una hora de notar líquid als peus se li ha acudit pensar que no era gaire normal dins d'un cotxe.

Un cop arribats a la frontera hem canviat rols i aquest cop li ha tocat a la Irene seure darrere. Pel que fa a la travessa de Gambia, just a l'inici ens han fet pagar 6.000 ffcs més dels que tocava, 10.000 entre els 4, només per viure a Espanya; i ens volien fer pagar 20.000! El més graciós és que al bitllet diu que cada un ens ha costat 200 ffcs...


Tot seguit, hem hagut d'esperar durant 10h per poder travessar un riu amb vaixell per passar la frontera.Aquí hem pogut experimentar, de primera mà, l'evident corrupció que mou aquest país. Com que el vaixell té només 7 o 8 places pels cotxes, la major part d'ells són aquells que poden subornar. El nostre representant, Guy, ens ha comentat que un cop va haver de dormir a la frontera tot i haver arribat a les 6 del matí (obren frontera a les 7.00h del matí i tanquen a les 18.00h).


Després de les 10h d'espera finalment hem aconseguit entrar al vaixell a les 19.00h!

 

Un cop arribats a terra hem hagut de passar per un control de la frontera. Teòricament havíem de pagar 1.000 ffcs cadascú però la dona que ens ha agafat els passaports no ens els volia tornar si no pagavem 5.000 per cap. Finalment hem aconseguit pagar 10.000 entre els 4 gràcies al Kadjipou, però hem sortit d'allà ben cabrejats.

Més tard, a les 23.30h de la nit, hem arribat a Oussouye. Allà hem sopat i hem marxat per fi a dormir. Esperem que demà sigui un dia bastant millor!

No hay comentarios:

Publicar un comentario