lunes, 27 de julio de 2015

Primer dia a Oussouye

Després del llarg viatge d'ahir, en arribar a la comunitat, vam sopar ràpidament i vam caure al llit esgotats. Avui, diumenge 26 de juliol, tot i voler descansar per recuperar forçes, no ha estat possible ja que a les 7:30 ens hem llevat per tal d'anar a la missa del poble del costat a les 9:30.


Malgrat l'idioma, una barreja entre francès i wolof, la cerimònia no diferia gaire de les misses que estem acostumats a veure. El que sí que ens ha sobtat molt ha sigut quan, a mitja cerimònia, s'han aixecat dues dones i un home per posar-se drets davant l'altar.  Eren antics catòlics que s'havien convertit a l'islamisme i ara tornaven a la seva primera religió. Poc després, la gent s'ha començat a aixecar per a felicitar-los amb petons i cants. Ens ha semblat un gest molt bonic, els hi donaven el seu recolzament en aquest nou pas i mostraven la unió que hi ha entre ells com a família catòlica. 


Acabada la missa hem anat a fer un tomb pel poble i hem acompanyat al port, amb el cotxe del pare Teodor, uns escolapis que marxaven a Dakar. Durant tot aquest trajecte, hem pogut disfrutar del nou paisatge que ens envolta, amb abundant vegetació degut a la pluja, com si ens trobèssim en mig d'una selva! Molt diferent del desert de Sokone.



A la tarda, cansats encara d'ahir, hem aprofitat per dormir una estona, xerrar i disfrutar de la pluja, més aviat tempesta, de Casamance (regió on ens trobem). 


Cap al vespre hem sopat un bon plat d'espaguetis amb carn que ens ha animat molt a tots quatre.

Demà començarem la feina!

No hay comentarios:

Publicar un comentario